Kosár tartalma Partnereinknek Telefon Kezdőlap

KARÁCSONYI LEÁLLÁS: DECEMBER 15 -JANUÁR 4.

DBV1 2-utas biztonsági visszahűtő szelep.
  • A DBV1 visszahűtő szelep beépítés sémája
  • A visszahűtő szelep méretei
  • A DBV1 lehetséges beépítési pozíciói

DBV1 2-utas biztonsági visszahűtő szelep.

Termék kód: 100349

Nyitási hőmérséklet (limit):

97°C +/- 2 °C

Max. hőmérséklet:

120°C

Max. nyomás fűtőoldalon:

4 bar

Max. nyomás vízvezeték oldalon:

6 bar

Nominális átfolyás 1 bar nyomáskülönbségnél:

1,80m3/óra 110°C hőmérsékleten

Beüzemelési útmutató
Szállítás:
futárszolgálattal
Fizetési lehetőségek:
Bankkártya
Paypal
Utalás

Az árak megtekintéséhez kérem lépjen be.

Értékesítés viszonteladóknak és kivitelezőknek, minimális rendelési érték nettó 150.000 Ft.

Viszonteladóink:

Termék leirás

A 2 utas termosztatikus biztonsági visszahűtő szelep belső hűtőkörrel nem rendelkező kazánok túlmelegedés elleni védelmére alkalmazható.

A réz házban található töltő-, és elvezetőszelepeket egy termoelem működteti egyazon időben. Túlmelegedés esetén az elvezető szelep nyitásával a túlfűtött víz a fűtőegységből a lefolyóba vezethető, ugyanakkor a töltőszelep nyitásával visszatérőágon hűtővizet enged a kazánba a vízvezetékrendszerből. Amint a fűtőegység hőmérséklete a limit alá esik, a szelepek bezárnak.

Karbantartása egyszerű, évente a szeleptest tetején található tekerőgombot 2-3-szor el kell fordítani, így az esetleges leülepedett szennyeződések eltávolíthatóak.

Telepítését a kazán legmelegebb pontján vagy közvetlen a kilépőcsonknál kell elvégezni és javasolt egy nyomáscsökkentő szelep beépítése a hálózati vízcsatlakozás elé.

Telepitési útmutató

A DBV1 biztonsági visszahűtő szelep installálását bízza szakemberre. A DBV1 megfelelő üzemelésének érdekében be kell tartani a fűtőegység gyártója által előírtakat valamint a szeleptesten jelölt folyási irányoknak megfelelően kell azt installálni.

A DBV1-es szelepet a fűtőegység legmagasabb hőmérsékletű pontján kell beszerelni (általában a fűtőegység tetején). Installálás során ügyelni kell arra, hogy a kazán 3/4“-os csatlakozása a szelep termoelemének teljes fűtőközegbe (vízbe) merülését biztosítsa.

A fűtőegységbe szerelést követően elfolyócsövet kell a szelep „C” jelű csatlakozására szerelni, melyet a lefolyóba kell vezetni (a túlfűtött víz ezen a csövön távozik a lefolyóba).

A hidegvíz hálózatra az „A” jelű csonkon keresztül kell a szelepet csatlakoztatni (szükség esetén az itt beérkező hidegvíz hűti le a fűtőegységet).

A hidegvíz vezetékre a szelep előtt nyomáscsökkentőt és szűrőt szükséges installálni a maximális nyomás biztosítására és mechanikus szennyeződések kiszűrésére. A DBV1 visszahűtő és a kazán visszatérőágát összekötő csövet a szelep „B” jelű csonkjára kell szerelni. Ezen cső minimális mérete DN 16.

FONTOS: A DBV1 biztonsági visszahűtő nem helyettesíti a nyomás biztonsági szelepet.