Kosár tartalma Partnereinknek Telefon Kezdőlap

Press idomok ötrétegű csövekhez

Press idom alkalmazása

Csövek egymáshoz és szerelvényekhez történő cstalakoztatása kritikus faktor fűtési és ivóvizes rendszerekben. A hagyomásos kötési módok mellett, mint a hegesztés, lágy és keményforrasztás a press fittingek számos előnnyel rendelkeznek, mind a költséghatékonyság mind a szükséges kivitelezési időráfordítás tekintetében.

Press idomokkal idő és pénz takarítható meg

Press idomokkal a csőkötések lényegesen gyorsabban elvégehzetőek, mint hegesztéssel, forrasztással. Ezen előny mellett a présgépek használata nem igényel olyan magasfokú képzettséget, mint pl. a forrasztás. Ennek köszönhetően a press idomok alkalmazásával jelentős élőmunka, ezáltal költségcsökkentés érhető el.

Press idomokkal a kötés biztonságos

A présgépek működése márkánként eltérő, amiben azonban megegyeznek az a préselési erő biztosítása. Amennyiben a cső megfelelő módon kerül előkészítésre, úgy a préselt kötés erőssége hasonló a hagyományos kötésekhez. A legtöbb présgép olyan automatikával rendelkezik, amely csak akkor kapcsol ki, amikor a préselés erőssége megfelelő, így nem kell találgatni, hogy a kötés létrejött-e vagy sem.

A press idom használata biztonságos

Munkaterületen a biztonság és a figyelem elsődleges fontosságú. A press idomok ezen a téren is előnnyel rendelkeznek, mivel nincs nyílt lág, hő a kötések létrehozásánál. Kisebb a balesetveszély, nincs tűzveszély, a préselés elkészítése nem igényel időrabló biztonsági előkészületeket, amivel további költségek csökkenthetők.

Egyszerű javíthatóság

Press technológiával készült rendszerek esetében az esetleges javítások, karbantartások lényegesen egyszerűbben elvégezhetőek, mivel akár úgy is végrehajtható a javítás, ha a csőrendszerben víz van - nem kell leereszteni a rendszert. Hagyomásnyos kötések esetében a jelen lévő víz nagy problémát okoz, mivel elvezeti a hőt és így megnehezíti a kötés elkészítését.