Kosár tartalma Partnereinknek Telefon Kezdőlap

KARÁCSONYI LEÁLLÁS: DECEMBER 15 -JANUÁR 4.

Motoros golyóscsapok

A motoros golyóscsapokról

A motoros golyóscsapok nagy átömlési keresztmetszettel fűtő, hűtőközeg, illetve használati víz áramlásának szabályozására alkalmazhatók magas üzemi nyomás és/vagy a csőszakaszok közötti nyomáskülönbség esetén is (amely esetekben a hagyományos zóna és váltószelepek már nem felelnek meg).

A motoros golyóscsapok általános jellemzői.

A golyóscsapok motorja a zárást, nyitást alacsony sebességgel végzi, ami megakadályozza nyomáshullám kialakulását a rendszerben.

Az aktuális pozíció a meghajtómotoron található jelzésről leolvasható, így a golyóscsap működése egyszerűen ellenőrizhető továbbá áramkimaradás esetén manuálisan is a kívánt állásba forgatható.

A motoros golyóscsapok mindegyik típusa végállás kapcsolóval szerelt, kétutas golyóscsap esetén a nyitott, míg háromutas golyóscsap esetén a váltott pozíció elérésekor a beépített mikrokapcsoló vezérlési célra kimenő fázist kapcsol (pl. keringetőszivattyú vagy házi vízmű indítására külső relén keresztül). A végálláskapcsoló villamos bekötése opcionális, a golyóscsapok ezen funkció nélkül is üzemeltethetők.

A VZK sorozatú motoros golyóscsapok intelligens védelemmel rendelkeznek. Amennyiben szennyeződés blokkolja a fordulást, úgy a motor leáll és az ellenkező irányba fordítja a szelepet a szennyeződés eltávolítására.