Kosár tartalma Partnereinknek Telefon Kezdőlap

KARÁCSONYI LEÁLLÁS: DECEMBER 15 -JANUÁR 4.

Háromutas motoros golyóscsapok Háromutas motoros golyóscsapok
Kétutas motoros golyóscsapok 2 irányú aktuátorral
  • Példa a motoros golyóscsap alkalmazására.
  • A motoros golyóscsap meghajtómotorján az aktuális pozició leolvasható
  • A motor villamos bekötése kétutas motoros golyóscsapnál
  • A beszerelés menete motoros golyóscsapoknál
  • A meghajtómotor levétele csere esetén

Kétutas motoros golyóscsapok 2 irányú aktuátorral

Max. nyomás

PN16

Váltási idő

30s/90°

Feszültség

7W/230V/50Hz

Védelem

IP44

Mikrokapcsoló

1A, 250V/50Hz

Szeleptest anyaga

bronz CuZn40Pb2 Ni

Nyomaték

8 Nm

Folyadék hőmérséklete

5 - 110°C

Külső hőmérséklet

0-55°C

Kábelezés

4 x 0.5 mm, 0.3 m hosszú

Védelem

IP44 by IEC 529

Páratartalom

0-80% relatív, nem kondenzálódó

Szállítás:
futárszolgálattal
Fizetési lehetőségek:
Bankkártya
Paypal
Utalás

Az árak megtekintéséhez kérem lépjen be.

Értékesítés viszonteladóknak és kivitelezőknek, minimális rendelési érték nettó 150.000 Ft.

Viszonteladóink:

Termék leirás

A VZK motoros golyóscsap fűtési, hűtési, szolár és ivóvizes rendszerekben alkalmazható a folyásirány szabályozására. Kompakt felépítésüknek köszönhetően egyszerűen installálhatók, elektromos bekötésük gyorsan elvégezhető.

Alapállapotban zártak, a teljesen nyitott állapot elérésekor a beépített mikrokapcsoló segítségével pl. szivattyú indítható. A nyitás/zárás alacsony sebességgel történik, így a hidraulikus sokk elkerülhető a rendszerben. Az aktuális nyitott/zárt állapot a meghajtómotoron található jelzésről leolvasható, így a golyóscsap működése egyszerűen ellenőrizhető. A motoros golyóscsap áramkimaradás esetén manuálisan is elforgatható.

A motoros golyóscsap intelligens védelemmel rendelkezik. Amennyiben szennyeződés blokkolja a fordulást, úgy a motor leáll és az ellenkező irányba fordítja a szelepet a szennyeződés eltávolítására.

A motoros golyóscsapok mérettáblázata

2-utas-motoros-golyoscsap-meretei
  G DN (mm) A (mm) B (mm) C (mm) D (mm) Kvs (m3/h) Súly (kg)
VZK215 1/2" 15 126 108,5 17,5 63 8,5 0,86
VZK220 3/4" 20 129 109,5 19,5 57 20 0,82
VZK225 1" 25 137 113,5 23,5 68 34 0,98

 

Nyomásesési diagramm

2-utas-motoros-golyoscsap-nyomaseses

A golyóscsap beépítése, elektromos bekötés

A motoros golyóscsap egy pozíciótól eltekintve bármely elhelyezkedéssel beépíthető. Installáláskor ügyelni kell arra, hogy a meghajtómotor nem lehet függőleges helyzetben a szeleptest alatt. A szerelhetőség és a jobb hozzáférés érdekében javasolt min. 100mm távolságot tartani a falaktól.

A golyóscsap csőrendszerbe történő beszerelésekor ügyelni kell arra, hogy a meghajtómotor ne sérüljön meg. A könnyebb installálás érdekében a motor a biztosítószeg kihúzását követően eltávolítható (lásd 6. kép). A motor levételekor a helyes visszaszerelés érdekében jegyezze fel a motor levételkori állását. Figyeljen arra, hogy szereléskor ne fordítsa el a golyóscsapot, a golyót mozgató tüske a csővel párhuzamosan kell álljon.

Az elektromos bekötés egyszerűen elvégezhető (lásd 4. kép), azonban azt csak megfelelő képesítéssel rendelkező szakember végezheti. A fekete kábelen keresztül feszültség ráadásával - például termosztáton át - indítható a golyóscsap nyitása. A barna kábelen folyamatos áramellátást kell biztosítani, ez állítja alaphelyzetbe a csapot, amikor a fekete kábelen megszűnik az áramellátás (a barna és a fekete kábelen azonos fázisnak kell lennie). A piros kábelen feszültség jelenik meg a golyóscsap teljes nyitásakor a motorba épített mikrokapcsolón keresztül. Ezzel például indítható a keringetőszivattyú. Fontos, hogy a piros kábelre maximum 1A áramfelvételű fogyasztó köthető, ennél nagyobb áramfelvételű fogyasztó esetén egy külső relét vagy kontaktort kell közbeiktatni.

2-utas-motoros-golyoscsap-beepitese