Kosár tartalma Partnereinknek Telefon Kezdőlap

KARÁCSONYI LEÁLLÁS: DECEMBER 15 -JANUÁR 4.

Kazánvédő keringetőegység

A REGOMAT kazánvédő keringetőegység - kazánvédelem felsőfokon

A REGOMAT kazánvédő keringetőegység alkalmazása biztosítja, hogy a kazán vagy vízteres kandalló hőcserélő felületei az un. harmatpont feletti (hasított fa esetében 62°C, pellet és olajtüzelés esetében 55°C) hőmérsékleten legyenek. Harmatpont alatti hőmérséklet esetén a belső felületeken (és a kéményben is) kátrányosodás képződik, ami egyrészről csökkenti a kazán/kandalló hatásfokát (több fát kell eltüzelni), másrészről a fűtőberendezés korróziójához, majd kilyukadásához vezet.

A keringetőegység a fűtési rendszerből (vagy a puffertartályból) érkező hidegvizhez a kazán előremenőágából melegvizet kever, így a kazánba belépő víz hőmérséklete (modelltől függően) állandó értéken, harmatpont felett tartható. Puffertartály esetében a REGOMAT kazánvédő keringetőegységek biztosítják a tartály egyenletes töltését az optimális rétegződés eléréséhez.

Típusok, by-pass ág

A Regomat 1"-os (szigetelt és szigetelés nélküli) típusa 23-48kW, az 5/4"-os típusa 32-67kW közötti kazánteljesítmény esetén alkalmazható, a kazánvédő szelep nyitási hőmérsékletének függvényében.

Az opcióként installálható by-pass egység a keringetőszivattyú leállása után is biztosítja a keringést mindaddig, amíg a kazán és a puffertároló között hőmérsékletkülönbség van. Áramszünet esetén kerülőágként üzemel, így folyamatos a cirkuláció a kazán és a puffertároló (fűtési rendszer) között, ezért a fűtővíz felforrása kisebb valószínűséggel történik meg.

A keringetőegység beépítése, működése

Regomat keringetoegyseg beepitesi semaja

A REGOMAT kazánvédő keringetőegység gyors és egyszerű kazáninstallációt tesz lehetővé. Vízszintes és függőleges pozícióban is telepíthetők az egységben található keverőszelep átfordításával. Az energiatakarékos keringetőszivattyúnak köszönhetően üzemelési költsége alacsony.

A keringető egységet közvetlen a kazán visszatérő csonkja elé kell installálni és az egységben található kazánvédő szelep B portját az előremenő ágból leágaztatott un. bypass ággal kell összekötni. Amint a kazánkörben a hőmérséklet a nominális hőmérséklet főlé (a szelep nyitási hőmérséklete) emelkedik a szelep fokozatosan nyitja a puffertartály visszatérő ágát és összekeveri a bypass ágon érkező melegvízzel de csak addig, hogy a kazánba visszatérő víz hőmérséklete a nominális hőmérsékleten maradjon.

Ahogy a puffertartály fokozatosan felfűtésre kerül és a kazánba visszatérő ágán kilépő hőmérséklet meghaladja a szelep nominális hőmérsékletét, úgy a szelep B portja teljesen lezárásra kerül és a cirkuláció már csak közvetlen a kazán és a puffertároló között történik, ami elősegíti a puffertartály egyenletes töltését.