Kosár tartalma Partnereinknek Email küldése Telefon Kezdőlap
KezdőlapVissza Fűtés, melegvíz

Regulus kazánvédő szelep vegyestüzelésű kazán, vízteres kandalló korróziója (kilyukadás) és kátrányosodása ellen.

Kazánvédő szelep 35kW-ig hollanderrel

Kazánvédő szelep 35kW-ig hollanderrel

Kazánvédő szelep 35kW-ig

Kazánvédő szelep 35kW-ig

Kazánvédő szelep 70kW-ig

Kazánvédő szelep 70kW-ig

Kazánvédő szelep 100kW-ig

Kazánvédő szelep 100kW-ig

Kazánvédő szelep 150kW-ig

Kazánvédő szelep 150kW-ig

Termosztátok TSV szelepekhez

Termosztátok TSV szelepekhez

A kazánvédő szelep előnyei

A vegyestüzelésű kazánokban, vízteres kandallókban az égés során a tüzelőanyagból egyebek mellett víz is felszabadul gőz formájában. Amennyiben a füstgáz hőmérséklete elég magas, úgy ez a vízgőz a füstgázokkal együtt a kéményen keresztül eltávozik. Azonban ha a füstgáz harmatpont alá hül (fatüzelésnél kb. 63°C), úgy fellép a kondenzáció, a víz kicsapódik a kazánban.

Emellett különösen fatüzelés esetén egyéb, maró hatású folyadékok is lecsapódnak, amelyek igen gyorsan a kazán korrózióját illetve belső felületén és a kéményben kátrányos lerakódások kiválását okozzák, melyek lényegesen rontják a tüzelés hatásfokát. Korrózió és kátrányosodás nem alakul ki, amennyiben a hőcserélő felületek hőmérséklete harmatpont felett van. A kazánvédő szelep biztosítja a harmatponti hőmérsékletet meghaladó működést azáltal, hogy a megfelelő üzemi hőmérsékleten tartja a fűtőberendezést (különösen a belső hőcserélő felületeket).

A kazánvédő szelep működése

A TSVB típusú kazánvédő szelep a fűtőberendezés visszatérőágán érkező hidegvízhez az előremenőágból melegvízet kever, így az nem hül harmatpont alatti hőmérsékletre.

A kazánvédő szelep két porton szabályoz - begyújtást követően, hideg kazánnál az A port teljesen zárva, a B port teljesen nyitva van, majd a hőmérséklet emelkedésével a termosztatikus elem egyszerre nyitja / zárja az A / B portot úgy, hogy az AB porton a kazánba visszatérő víz hőmérséklete ne legyen alacsonyabb a szelep nominális hőmérsékleténél. Amellett, hogy a szelepek biztosítják a kazánok védelmét, elősegítik a megfelelő hőmérséklet rétegződést is a puffertartályban.

A Regulus kazánvédő szelep felépítése

A szelepek minden típusa robosztus kialakítású, nagy átömlési értékkel rendelkezik a megfelelő térfogatáram biztosítására. Ennek köszönhetően még öreg fűtési rendszerekbe történő installálás során sem tapadnak le. Tisztításuk, a termoelem cseréje szükség esetén kiszerelés nélkül elvégezhető, mindössze a szeleptest alján elhelyezkedő dugót kell kicsavarni.

A magas áteresztőképességnek köszönhetően a TSV6B és a TSV8B kazánvédő gravitációs rendszerekben is alkalmazható kb. 50kW-os kazánteljesítményig.

A kazánvédő beépítése

TSVB kazánvédő szelepek beépítése puffertartályos rendszerekben egyszerűen elvégezhető, nincs szükség a rendszer beszabályozására kiegyenlítőszeleppel, mivel a kiegyenlítés a szeleptestben található bypass elemmel megtörténik. Amennyiben a kazán közvetlen a fűtési rendszerre dolgozik (nincs puffertartály vagy hidraulikus váltó), úgy szükség van még egy bypass ág kialakítására a rendszerben.

A TSV3B és a TSV5B típusú kazánvédő szelep a gyorsabb és könnyebb telepítés érdekében keringetőszivattyúval együtt szerelési egységben is elérhető REGOMAT márkanév alatt.

Fizetési módok

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártya

PayPal fizetési lehetőség
Utánvétes fizetés

Utánvét

Fizetés előutalással

Utalás

Csomagszállítónk

Csomagszállítónk a GLS