Kosár tartalma Partnereinknek Telefon Kezdőlap

Füstgázelvezetők kondenzációs kazánokhoz

Kondenzációs kazánok füstgázelvezető rendszerei

A füstgázelvezető idomok gáz- vagy olajüzelésű (0,2% kéntartalmú) alacsony hőmérsékletű és max. 120°C-os füstgáz hőmérsékletű kondenzációs kazánokhoz alkalmazhatók negatív vagy pozitív működési nyomás alatt. A polipropilén kiválóan alkalmas füstgázelvezető rendszerekhez, mivel ellenáll a savaknak és könnyen alakítható különböző rendszerelemek alakjaira.

A kondenzációs kazánok füstgázelvezetői koncentrikus, 60/100 mm vagy 80/125 mm átmérővel készülnek, ahol a füstgáz a 60 mm (80 mm) átmérőjű belső polipropilén csövön halad át és az égési levegő a 100 mm (vagy 125 mm) átmérőjű külső lakkozott fémből vagy PP csövön keresztül vezetődik be. A koncentrikus füstgázelvezetőkön túl szimpla csövekkel is megoldható a füstgáz elvezetés. A kondenzációs kazánok füstgázelvezetői az EN 14471: 2013 szabvány szerinti tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Rendszerelemek kondenzációs kazánok füstgázelvezetéséhez

Kondenzacios kazan flexibilis csovel

A termékek köre összekötő karimákat, egyfalú és koncentrikus csöveket/toldóelemeket, levegő/füstgáz osztó adaptereket, 45°-os és 90°-os könyököket, ellenőrző/mérőponttal ellátott idomokat, tetőkivezető elemeket, fali takaróelemeket, távtartókat stb. ölel fel. Az elemek egymásba csúsztatással kerülnek összeállításra, a tömítést speciális szilikon O-gyűrűk biztosítják.

Meglévő falazott kémény esetén a kondenzációs kazán füstgázelvezetésének legegyszerűbb és leggyorsabb kialakítását flexibilis csövekkel lehet elvégezni. A rugalmas cső könnyedén hajlítható és vágható bármely helyen. Miután a kívánt hosszúság levágásra kerül a rugalmas szakasz készen áll a merev füstcsövek bármelyik részéhez csatlakoztatásra - könyök, T-darab, adapter, ellenőrző idom stb. A kéményen belül a cső távtartókkal kerül pozicionálásra, majd egy tetőkivezető elemhez csatlakozik. Ez teszi lehetővé a füstgáz beszerelését könnyebb és gyorsabb