Kosár tartalma Partnereinknek Telefon Kezdőlap

Elektromos fűtőbetétek

Fűtőbetét törölközőszárítóba, radiátorba

Futobetet torolkozoszarito radiatorhoz

Rozsdamentes fűtőbetét törölközőszárító radiátorokban, tartályokban, radiátorokban alkalmazható víz, fagyálló folyadék illetve thermoolaj fűtésére. Bármikor be és kikapcsolhatók, kényelmes megoldást biztosítanak a fürdőszoba komfortjáért különösen akkor, amikor fűtési szezonon kívül van szükség a törölközők száradásának biztosítására.

A törölközőszárító fűtőbetétek beépített szabályozó és biztonsági termosztáttal készülnek, a szabályozó termosztát 80 +/- 5 °C hőmérséklet elérésekor automatikusan kikapcsolja a fűtőbetétet, majd 35 +/- 15 °C elérésekor visszakapcsolja. A biztonsági termosztát meghibásodás esetén 110 +0/-5 °C elérésekor véglegesen letiltja a fűtőbetétet.

A fűtőbetét külső, 12mm átmérőjű rozsdamentes burkolatában helyezkednek el a hőmérséklet szabályzó és a biztonsági leoldó elemek, a fűtőelem és egy teljesítményszabályozó félvezető dióda. A csőbe helyezett elemeket szilikon homok veszi körül, a termék feje nikkelezett réz ötvözet 1/2"-os külső menettel, O gyűrű tömítéssel.

Elektromos fűtőbetétek 2-től 12kW-ig

Elektromos futobetet puffertartalyba melegviztaroloba

Az elektromos fűtőbetét használati melegvíz tartályokban, puffertartályokban, főzőüstökben alkalmazható víz vagy víz/fagyálló folyadék keverékének felfűtésére.

A fűtőbetét feje bronzból, a fűtőszálak rézből készülnek, melyek felülete nikkelezésre kerül. A tartályba történő becsavarás helyénél hosszú fűtetlen szakasszal rendelkeznek, így a tartályból kiálló csonkoknál nincs túlhevülés.

A fűtőbetétet G 6/4" belsőmenetes csonkba kell behelyezni vízszintes pozícióba úgy, hogy a fűtőszálakat teljes mértékben elfedje a fűtendő folyadék. Az elektromos bekötésnél figyelni kell arra, hogy a kábelkivezetés lefelé álljon.

A 2 és 3kW-os elektromos fűtőbetét 2, az e feletti teljesítményű fűtőbetétek 3 önálló fűtőszálból kerülnek összeállításra, így a teljesítmény akár a szálak egyenkénti kapcsolásával is szabályozható.

A 2, 3, 4.5 és 6kW-os fűtőbetétek 230V, a 7.5, 9 és 12kW-os fűtőbetétek 380V feszültségről üzemeltethetők.

Fűtőbetétek műanyagházas vezérlőfejjel

Elektomos futobetet vezerlessel 6 4 col

A termosztátos elektromos fűtőbetét beépített, 0-90°C közötti szabályozást biztosító termosztáttal készül, valamint a túlfűtés elleni védelem érdekében a fűtőbetét korlátozó termosztáttal is rendelkezik, mely 99°C-nál kikapcsolja a fűtést, amennyiben a szabályozó termosztát meghibásodik.

Alapállapotban a termosztát minimuma fagyvédelmi célból 15°C-ra, maximuma 60°C-ra van korlátozva, amennyiben a fagyvédelmi funkcióra nincs szükség, illetve magasabb hőmérsékletre kell fűteni a közeget, úgy a szabályozó gombon (hátlapján) elhelyezett ütközőket kell eltávolítani. Túlfűtés elleni védelem érdekében a fűtőbetét korlátozó termosztáttal is rendelkezik, mely 99°C-nál kikapcsolja a fűtést, ezt követően 50°C alá hűléskor manuálisan lehet a biztonsági termosztátot alaphelyzetbe hozni.

A fűtőbetét 3 méteres, 3x1,5mm-es villásdugóval szerelt kábelezés vannak ellátva.