Kosár tartalma Partnereinknek Email küldése Telefon Kezdőlap

Elektromos fűtőpatronok

Törölközőszárító fűtőbetét

Törölközőszárító fűtőbetét

Nikelezett felületű elektromos fűtőpatron

Nikelezett felületű elektromos fűtőpatron

Fűtőpatron fémházas szabályozóval

Fűtőpatron fémházas szabályozóval

Fűtőpatron műanyagházas szabályozóval

Fűtőpatron műanyagházas szabályozóval

A fűtőpatronok típusai

Rozsdamentes elektromos fűtőpatron törölköző szárító radiátorokba, tartályokban alkalmazható víz, fagyálló folyadék illetve thermoolaj fűtésére. Beépített szabályozó és biztonsági termosztáttal készül, a szabályozó termosztát 80 +/- 5 °C hőmérséklet elérésekor automatikusan kikapcsolja a fűtőbetétet, majd 35 +/- 15 °C elérésekor visszakapcsolja. Amennyiben a szabályozó termosztát meghibásodik, úgy a biztonsági termosztát 110 +0/-5 °C elérésekor véglegesen letiltja a fűtőbetétet.

A nikkelezett felületű elektromos fűtőpatron bojlerekben, használati melegvíz tartályokban, puffertartályokban, pálinkafőzőkben, mosótartályokban és minden zárt rendszerben alkalmazható, ahol melegvíz készítésére van szükség. Hosszú fűtetlen szakasszal rendelkezik, így a tartályból kiálló hosszú csonkoknál nincs túlhevülés. A nikkelezett felületű fűtőpatronok között megtalálható a 2, 3, 4.5, 6, 7.5, 9 és 12 kW teljesítményű fűtőbetét.

A termosztatikus fejjel szerelt elektromos fűtőpatronok beépített, 0-90°C közötti szabályozást biztosító termosztáttal, valamint túlfűtés elleni védelem érdekében korlátozó termosztáttal rendelkeznek, mely 99°C-nál kikapcsolja a fűtést, amennyiben a szabályozó termosztát meghibásodik.
Az elektromos fűtőpatronok egyes típusai a beépített vezérlésnek köszönhetően éjszakai árammal üzemeltethető, a vezérlés automatikusan átkapcsol az éjszakai áramra a szolgáltató jeladását követően. A vezérlés kontaktorral szerelt, így közvetlen csatlakoztatható az elektromos hálózathoz. A termosztatikus fejjel készülő elektromos fűtőpatronok nagy előnye, hogy nincs szükség külső termosztátok beépítésere, az elektromos hálózathoz csatlakoztatást követően azonnal üzemkészek.