Kosár tartalma Partnereinknek Telefon Kezdőlap

KARÁCSONYI LEÁLLÁS: DECEMBER 15 -JANUÁR 4.

DT-3 Elektronikus differenciál termosztát.
  • Differenciál termosztát alkalmazása melegvíz előállításra napkollektorral.
  • Differenciál termosztát alkalmazása melegvíz előállításra napkollektorral és elektromos fűtőpatronnal.
  • Differenciál termosztát alkalmazása melegvíz előállításra kazánnal és váltószelep működtetésre.
  • Differenciál termosztát alkalmazása melegvíz előállítása kazánnal és elektromos fűtőpatronnal.

DT-3 Elektronikus differenciál termosztát.

Termék kód: 101017

Áramellátás:

230VAC 50Hz

Max. áramerősség:

10A/250V

Szenzor:

2db LM335 szenzor

Kimenetek:

1 relé (váltókapcsoló)

Blokkoló vízhőmérséklet:

40°C (+/-2°C)

Kapcsolási differencia:

dT 2...20°C állítható

Mérési hőmérséklettartomány:

-40°C-tól +100°C-ig

Mérési pontosság:

2°C

Beüzemelési útmutató
Szállítás:
futárszolgálattal
Fizetési lehetőségek:
Utánvét
Bankkártya
Paypal
Utalás
23.760 Ft
Szállítás: 4-6 nap

A termékhez ajánljuk:

Termék leirás

A DT-3 elektronikus differenciál termosztát számos fűtési megoldáshoz alkalmazható, ahol differenciál hőmérséklet alapján történik a rendszer vezérlése.

Például fűtési és napkollektoros rendszerekben keringetőszivattyú működése indítható a kazán és puffertároló/melegvíztartály között, amennyiben a hőmérséklet különbség eléri a beállított értéket. Melegvíztartály és fűtési rendszer közötti váltószelep üzemeltetése is megvalósítható segítségével. További alkalmazhatósága lehet a differenciál termosztátnak két tartály közötti hőcsere végrehajtása, illetve váltókapcsoló jellegéből adódóan egy időzítő közbeiktatásával (amennyiben a felfűtést az elsődleges hőtermelő nem biztosította) kiegészítő fűtőmód, pl. elektromos fűtőpatron kapcsolására is alkalmas.

A termosztát működése pl. kazán és puffertároló esetén: amennyiben a kazán hőmérséklete meghaladja a puffertároló hőmérsékletét a beállított dT hőmérséklettel, úgy a keringető szivattyú bekapcsolásra kerül és mindaddíg üzemel, míg a kazán és a puffertároló közötti hőmérsékletkülönbség 3°C-ra mérséklődik. Ekkor a differenciál termosztát leállítja a keringetőszivattyút, majd újra bekapcsolja, ha a kazán hőmérséklete újra a dT értékkel meghaladja a puffertároló hőmérsékletét.

A differenciál termosztát kapcsolási hőmérséklet különbsége 2 és 20°C fok között egyszerűen, egy tekerőgomb segítségével állítható a rendszerigénytől függően. Működését LED jelzi, a digitális kijelzőn a hőtermelő aktuális hőmérséklete kerül kijelzésre (a hőfogyasztó hőmérséklete nyomógomb lenyomását követően kerül kijelzésre). Alapbeállítás szerint a termosztát csak akkor üzemel, ha a hőtermelő berendezés hőmérséklete meghaladja a 40°C fokot.

A differenciál termosztát DIn sínre helyezhető, szállítás 2 db polaritás érzékeny hőmérséklet érzékelővel történik.

Telepitési útmutató

A differenciál termosztát üzembe helyezése egyszerűen elvégezhető. Az installálás során amire fokozott figyelmet kell fordítani az az érzékelők polaritáshelyes bekötése. Ezt segítí az érzékelő kábelvégein elhelyezett +/- feliratú jelzőgomb, illetve a felül elhelyezkedő bekötési helyen szintén megtalálható +/- jel (az érzékelők kábelei meghosszabbíthatók). Az alul található elektromos csatlakozási pontok jelölésekkel vannak ellátva a hálózati feszültség és a kapcsolt rendszerelem megfelelő bekötésének elősegítésére.

Az érzékelők elhelyezése, majd a differenciál termosztát feszültsé alá helyezését követően a digitális kijelzőn megjelenik a hőtermelő berendezés (pl. kazán, kandalló) aktuális hőmérséklete. A bal szélső nyomogomb lenyomásával a fűtött egység (pl. puffertároló) hőmérséklete jelenik meg. A mellette lévő nyomógomb lenyomásával az aktuálisan beállított dT értéke olvasható le a kijelzőn. A dT kívánt értéke a jobb oldaon található tekerőgombbal állítható be.

Amennyiben a differenciál termosztáttal 2kW-nál nagyobb teljesítményű egységet (pl. fűtőszálat) kell kapcsolni, úgy egy külső mágnáskapcsolót kell a termosztát és a fogyasztó közé beépíteni.